Udstillingsresultater / Raceinfo.
Den Norske Skovkat:
 
En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.
Hun ”kalder” simpelthen på personen (man er IKKE i tvivl), når fødselstidspunktet er kommet – og så forventer hun, at man sidder ved hendes side fødslen igennem.
 
Det er en social, kærlig og robust kat med stærke nerver, der hurtigt vænner sig til forandringer.
En skovkat kan sagtens trives i en lejlighed, men sætter pris på gode kradse-/klatretræer, så den på denne måde får tilfredsstillet behovet for krads og motion.
Modsat andre katte klatrer en Norsk Skovkat altid ned fra træer m.m. med hovedet først.
En Norsk Skovkat er meget intelligent, og kan lære mange tricks med bl.a. klikkertræning.
Rigtig mange Norsk Skovkattejere lufter også deres katte i snor – nøjagtig som med en hund.
 
En Norsk skovkat er kønsmoden i 10 måneders alderen.
Hunkatte vejer fuldt udvokset mellem 3,5 - 4,5 kg. og hannerne vejer typisk mellem 5,5 - 7,0 kg.
Neutraliserede katte bliver ofte lidt større end de fertile katte.
 
Norske Skovkatte har en enorm pelsveksel. Om sommeren minder mange Norske Skovkatte om huskatten – det er kun halen, som stadig er stor og busket.
Om vinteren – når der bliver koldere og mørkere, danner den sin vinterpels med kraftig underuld, stor krave, skjortebryst og bukser. Jo koldere og længere vinter – jo mere pels.
Skovkatten har lange – lettere olierede dækhår på ryggen, siden og oversiden af halen som beskytter katten mod regn.
Om foråret smider den al vinterpelsen i løbet af ganske få dage.

En godt typet Norsk skovkat beskrives således:

Stor, stærk og muskuløs – og specielt lårmusklerne er store og stærke.

Kroppen er lang og smidig.

Både hanner og hunner har et bredt brystparti og stor afstand mellem forbenene.

Katten har store poter  og når de spredes, kan man se de lange tæer og de ekstra-lange kløer.

Benene er høje og stærke, bagbenene er længere end forbenene.

Hovedet giver indtryk af en vild, vågen og opvakt kat.

Hovedformen er trekantet set forfra. Fra siden ses en lang lige profil og en stærk hage.

Øjnene er store, godt åbne, en smule ovale og placeret lidt på skrå.

Ørerne er placeret sådan, at den ydre linie af øret følger linien over kinderne ned til hagen, således at hovedets trekant forlænges. Øret holdes opret og øretragten peger svagt til siden. Det er desuden ønskeligt, at der er tufser på ørespidserne og behåring af ørets indre kanter. 

Halen er lang og busket og skal som minimum kunne nå til nakken.

 

Farver:

Sort, blå, rød, creme, sorttortie blåtortie, hvid og amber.

 

Rufisme bestemmer hvor varm farven er. En sorttabby kan for eksempel være næsten grå, hvis den har få rufisme-gener. Såfremt at katten har mange rufisme-gener, vil den i stedet have en varm og gylden farve.

 

Sølv og smoke er ikke en farve, men et gen der affarver pelsen. Hvis katten er sølv, er den samtidig en anden farve. Den nederste halvdel af hvert hår vil være farvet hvid eller creme-hvid. Hvis katten ikke har et synligt tabbymønster, kaldes den smoke. En sort smoke kat kan se sort ud, men når den bevæger sig, vil det hvide i pelsen blive synligt.

 

Norske skovkatte findes i 4 forskellige tabbymønstre: 

Makreltabby (stribet)

Blotchedtabby (marmoreret /klassisk tabby)

Spottet tabby (plettet)

Ticked tabby (striber på benene og i hovedet men ikke på kroppen).


Mængde af hvidt:
NFO'en  findes både med og uden hvidt (i alle mængder). Mængden af hvid definerer katten som enten van, harlequin, bicolor eller uspecificeret. En van har primært farve på hale og i hoved, hvor en harlequin også har pletter på kroppen. En bicolor har lige dele farve og hvidt. Såfremt mængden af hvidt udgør mindre end halvdelen af katten, angives det som uspecificeret mængde af hvid. Helt hvide katte er i deres egen gruppe, da deres hvide farve ikke er styret af det samme gen som giver pletter af hvidt.
 
 
Farvegrupperne:
Gruppe 1 / I
Sort, Blå, Amber og Light Amber uden mønster eller hvidt.
Gruppe 2 / II (med hvidt)
Sort med hvidt, Blå med hvidt, Amber med hvidt, Light Amber med hvidt. Alle uden mønster. Hvidt opdeles i van (01), harlequin (02), bicolor (03) og uspecificeret hvidt (09).
Gruppe 3 / III
Sort med mønster, Blå med mønster, Amber med mønster, Light Amber med mønster. Alle uden hvidt. Mønster opdeles i Blotchedtabby (22), Makreltabby (23), Spotted (24), Tickedtabby (25) og uspecificeret tabby (21).
Gruppe 4 / IV (med hvidt)
Sort med mønster og hvidt, Blå med mønster og hvidt, Amber med mønster og hvidt, Light Amber med mønster og hvidt. Mønster opdeles i Blotchedtabby (22), Makreltabby (23), Spotted (24), Tickedtabby (25) og uspecificeret tabby (21). Hvidt opdeles i van (01), harlequin (02), bicolor (03) og uspecificeret hvidt (09).
Gruppe 5 / V
Rød, Creme, Tortie. Alle med eller uden mønster og uden hvidt. Mønster opdeles i Blotchedtabby (22), Makreltabby (23), Spotted (24), Tickedtabby (25) og uspecificeret tabby (21).
Gruppe 6 / VI (med hvidt)
Rød med hvidt, Creme med hvidt, Tortie med hvidt. Alle med eller uden mønster. Mønster opdeles i Blotchedtabby (22), Makreltabby (23), Spotted (24), Tickedtabby (25) og uspecificeret tabby (21). Hvidt opdeles i van (01), harlequin (02), bicolor (03) og uspecificeret hvidt (09).
Gruppe 7 / VII
Sølv, Smoke. Alle med eller uden mønster og uden hvidt. Mønster opdeles i Blotchedtabby (22), Makreltabby (23), Spotted (24), Tickedtabby (25) og uspecificeret tabby (21).
Gruppe 8 / VIII (med hvidt)
Sølv med hvidt, Smoke med hvidt. Mønster opdeles i Blotchedtabby (22), Makreltabby (23), Spotted (24), Tickedtabby (25) og uspecificeret tabby (21). Hvidt opdeles i van (01), harlequin (02), bicolor (03) og uspecificeret hvidt (09).
Gruppe 9 / IX
Helt hvid. Øjenfarven opdeles i blå øjne ( 61),  orange øjne (62), oddeyed (63), grønne øjne (64).
 
 
Aalborg kattepension | CVR: 36227931 | Nibevej 144, 9200 Aalborg SV - Danmark | Tlf.: 21825544